ایده برگزاری عروسی مذهبی
ایده برگزاری عروسی مذهبی معمولا برای کسانی هست که تابع اصول دینی و مذهبی در زندگی هستند. این افراد برای همه امور زندگی خود خط قرمز مذهبی دارند و زندگی خود را بر اساس شرع دین اسلام و آیین مذهبی شیعه اداره میکنند. برای برگزاری عروسی های خود نیز برنامه هایی را اجرا میکنند که هیچ فعل حرامی اتفاق نیفتد و شادی حلال و حال خوش نصیب خود و مهمانان شود.
اولین کسانی که حساسیت و خواسته خاصی در برگزاری جشن عروسی مذهبی دارند عروس و داماد هستند. آنها انتخاب میکنند که به چه صورت مراسم برگزار گردد، ساعت، روز و نحوه برگزاری، مقدار هزینه لازم و سایر ملزومات را آنها تعیین میکنند تا یک جشن دلخواه به سرانجام برسد.
دومین کسانی که باید توجیه شوند و هدف بعدی برنامه میباشند خانواده های عروس و داماد هستند. باید با خانواده های خود صحبت کنند تا آنها هم با روند برگزاری جشن آشنا و هماهنگ شود.
سومین گروهی که در جشن حاضر و شریک شادی های آن زوج خواهند بود بستگان، دوستان و همکاران هستند. آنها هم به صورت تلفنی یا در کارت دعوت از نوع جشن و فضای مجلس آگاه خواهند شد.
چگونه عروسی مذهبی شاد بگیریم
پس از هماهنگیهای اولیه با نزدیکان و سایر مدعوین در مورد جشن عروسی مذهبی و دعوت آنان، نوبت به تعیین زمان و مکان عروسی و نیر درخواست و هماهنگی با مجریان عروسی مذهبی میباشد.
زمان برگزاری عروسی مذهبی
معمولا شب میلاد یکی از حضرات معصومین علیهم السلام یا اعیاد مذهبی دیگر مانند عید غدیر، عید قربان یا مبعث انتخاب درجه یک برای برگزاری جشن عروسی است. ساعت برگزاری نیز معمولا از اوایل شب تا ساعت 22 بوده و سپس بقیه مراسم ممکن است در خیابانها یا جلوی منزل پدر عروس یا داماد باشد و در آخر شب زوجین به منزل خود رفته و مراسم پایان می یابد.
مکان جشن عروسی
در یک جشن عروسی مذهبی مکان برگزاری مهم است. مهمترین آیتم این است که مجلس مختلط نباشد و سالن زنان از مردان جدا باشد تا هر کدام به سبک خود مجلس خود را اداره کنند. ورود مردان به سالن زنان ممنوع میشود تا زنان با پوشش آزاد خود در فضایی بسته و راحت به شادی بپردازند.
انتخاب مجری عروسی مذهبی
یکی از مهمترین نکاتی که برای مراسم عروسی مذهبی باید در نظر گرفت انتخاب یک مجری توانمند است تا بتواند متناسب با برنامه ای که از او خواسته شده جشنی شاد و مذهبی فراهم نماید. مجری در نظر گرفته شده باید طوری مجلس را اداره کند که نه عمل گناهی در آن صورت گیرد و نه شادی جشن کم و کسل کننده باشد. مجری میبایست مهمانها را توجیه کرده تا طبق خواسته صاحب مجلس نکات شرعی را رعایت کرده و از هرگونه اعمالی که گناه را برای مجلس عروسی میسازد خودداری کنند.
ایده ها و بخش های یک عروسی مذهبی
ایجاد و خلق شادی در عروسی مذهبی
برای خلق شادی و شعف در جشن ابزارها و ترفندهای زیادی هست که مجری میتواند روی آنها مانور بدهد. اجرای پرشور و پر حرارت همراه با گفتن مطالب خنده دار مانند لطایف، جوکها و حرکات بدنی اکتیو در حین اجرا توجه میهمانان را میتواند جلب نماید. اجرای همکاران مجری در زمینه های موسیقی سنتی و خواننده سنتی و یا خواننده پاپ همراه با سیستم صوتی قدرتمند، تئاتر، شعبده بازی و سرود، مجلس را متنوع و شادتر خواهد کرد.
دیدگاه های مختلف بخش و اجرای موسیقی در عروسی مذهبی
در عروسی های مذهبی نسبت به موسیقی دو نوع نظر وجود دارد. ممکن است عده ای اصلا با موسیقی و به کار بردن آلات آن موافق نباشند. لذا بجای موزیک از گروههای تواشیح و سرود و یا فقط مداحی که اشعاری را در مدح ائمه میخواند استفاده کنند. گروهی هم موسیقی را قبول دارند اما از نوع سنتی آن که با اشعار شعرای قدیم و یا اشعار مذهبی همراه است.
اجرای مسابقه در عروسی مذهبی
مسابقه یکی از آیتم های جذاب جشن است که هم در بین کودکان و هم بزرگسالان قابل اجراست. مسابقاتی اکتیو و خنده دار همراه با اهدای جوایز که بسیار سرگرم کننده میتواند باشد.
حضور داماد و پدران عروس و داماد در جایگاه در عروسی مذهبی
حضور داماد در جایگاه ویژه و تقدیر و تشکر از مهمانان لازم بلکه نشانه ادب او میباشد. دعوت از پدران عروس و داماد و تجلیل از آنها نیز باعث دلگرمی و خرسندی آنها و خوشحالی همگان خواهد بود.
عکاسی و تصویر برداری در عروسی مذهبی
خاطره آفرین ترین بخش عروسی فیلمبرداری و گرفتن عکس های یادگاری است. ثبت تصویری مراسم تا آخر عمر خاطرات روز شاد عروسی را زنده و تازه میکند.
پذیرایی در عروسی مذهبی
یکی دیگر از مهمترین بخشهای یک جشن عروسی، پذیرائی خوب هست که خود شادی بخش و مورد علاقه همه هست و از ابتدای مجلس با شیرینی و میوه آغاز و در میانه جشن میتواند با چای و بستنی ادامه داشته باشد و در نهایت با صرف شام پایان پذیرد.