مجری گری جشن عروسی مذهبی
یکی از تخصص های اصلی مجموعه سرای شادی مجری گری و اجرای مجری عروسی مراسم مذهبی و کلیه ی اجرا ها و مجری گری های مراسم مذهبی. این نکته که اگر میلیون ها تومان برای یک مراسم خرج و هزینه شود، از پذیرایی، ظاهر و تزئینات مراسم، امکانات سرمایشی و گرمایشی سیستم صوت و هر چیز دیگری که فکرش را بکنید، اما اگر مجری مجالس مذهبی شما یا به عبارتی دیگر، گرداننده ی مراسم شما، حرفه ای و کار بلد نباشد، اشتباه نیست اگر بگوییم تمام زحمات شما به هدر رفته است. با ما همراه شوید، چرا که مجموعه سرای فانی به صورت تخصصی به موضوع اجرا و مجری گری مراسم های مذهبی، به ویژه مجری گری عروسی مذهبی و خدمات اجرای برنامه در عروسی های مذهبی پرداخته است.
همیشه این نکته را نه تنها در مراسمات مذهبی بلکه در کلیه مراسم و مجالس ها بدانید که مهمترین قسمت در اجرای برنامه مجری است. چرا که باید از زبان میزبان و از زبان مخاطب سخن بگوید، و به عبارتی تمام و کمال مجلس صفر تا صد در دست اوست، او میتواند باعث حفظ آبرو و بالعکس باعث آبروریزی شود، به شخص یا مجموعه ای ابهت و منزلت داده، و یا آن را به تنزل میکشد، باعث افتخار و کسب اعتماد کرده، و یا تمام اعتبار را زیر سوال میبرد و هزاران مثال دیگر، پس بسیار باید در انتخاب مجری دقت به عمل بیاورید.
جشنهای عروسی در ایران با صدها نوع و مدل با فرهنگها و آئینهای مختلف برگزار میگردد. اقوام و عشایر در روستا ها و شهر ها و شهرنشینان در مراکز استانها به انحاء مختلف مراسم خود را با شادی میگذرانند.
کمتر کسی پیدا میشود که برای آغاز زندگی خود جشن عروسی نگیرد. زوجهای جوان و خانواده و بستگان همگی دوست دارند که جشن و شادی اول زندگی را ببینند. تفاوت انسانها فقط در رنگ و نژاد و ظاهر نیست. علائق، اعتقادات و فرهنگها، نگرش و رفتارهای مختلف را ایجاد میکند.
در این بین مذهبی ها میخواهند مراسم عروسی خود را بدون لهو و لعب و طبق موازین شرعی برگزار نمایند. از این رو از یک مجری توانمند دعوت میکنند تا اداره مجلس خود را به عهده گرفته تا به بهترین شکل شاد و مذهبی شبی بیاد ماندنی برای میهمانان خود بیافریند.
اجرای جشن عروسی مذهبی
مجری گری جشن عروسی مذهبی تابع اصول و معیارهایی هست که در آن مجری میتواند از دو راهکار مهم برای اداره مجلس خود بهره ببرد:
۱ – ایجاد فضای شاد و مفرح با استفاده از لوازم مجاز شرعی و بهره بردن از صدای خوب و فن بیان لازم.
۲- دوری جستن از اعمال و حرکات غیر اخلاقی و نیز عدم بکارگیری لوازم و ادواتی که در مجالس گناه استفاده میشود.
برای اینکه یک نفر مجری گری جشن عروسی مذهبی را بتواند به نحو احسن انجام دهد مقدماتی دارد که باید ابتدا فضای مذهبی مجلس آماده باشد تا با تکمیل اجرای توانمند یک مجری خوب نتیجه ای کاملا مطلوب بدست بیاید.
نکات و شرایط برگزاری عروسی مذهبی
قبل از شروع مجلس باید سالنهای مردانه و زنانه جدا باشد.
مجری با احترام خاص و در عین حال قاطعیت که کسی نرنجد این موضوع را ابتدای مجلس به همگان ابلاغ کند که در یک عروسی مذهبی حضور دارند و به خواست عروس و داماد موازین شرعی میبایست رعایت گردد.
مجری مراسم با تجربه ای که در اجراهای قبل داشته برنامه های جدیدی را برای ترک عادات بد و فرهنگهای غلط جایگزین میکند. در اینجا هم احترام حرف اول را خواهد زد. قطعا کسی که تصمیم میگیرد عروسی مذهبی برای خود داشته باشد مراسم خود را در یکی از شبهای ولادت معصومین برنامه ریزی میکند. بنابر این متناسب با مناسبت آن شب ، مجری اشعار و سرودهای مذهبی تهیه و اجرا خواهد کرد. استفاده از مداحان اهل بیت و مولودی خوانی، گروه تواشیح و سرود میتواند در میان برنامه ها گنجانده شود. گروه موسیقی سنتی و خواننده سنتی و خوانندگان مربوطه، گروه های تردستی، تقلید صدا، کمدین و سرگرمیهای مجاز دیگر نیز زینت بخش مجلس خواهند بود.
پذیرائی خوب هم همیشه سرگرم کننده بوده و قسمتی از زمان مراسم را برای میهمانان پر خواهد کرد. در حین دیدن و شنیدن برنامه ها، مجری حاضرین را دعوت به تناول میوه و شیرینی نموده تا کام همگی شیرین تر و گواراتر شود.
یکی از جذابترین قسمتهای مراسم انجام مسابقه توسط مجری هست که معمولا از بین کودکان و نوجوانان تعدادی فراخوانده میشوند تا با مسابقه ای عملی یا پرسش و پاسخ شادی حضار را دوچندان کنند. اگر جایزه ای هم داده شود مشوقی برای شرکت کنندگان در مسابقه و رضایت همگان را در پی خواهد داشت.
مجری گری جشن عروسی مذهبی چه شرایطی باید داشته باشد
– تجربه
اگر یک مجری در جشنهای مذهبی مختلف حضور داشته و با علائق و خواسته های میزبان و مدعوین آشنا باشد محیط دلنشین تری را بوجود میاورد.
– مدیریت مجلس
مجری باید با روحیات افراد مختلف و همچنین کودکان و نوجوانان و جوانان آشنا باشد و مجلس را بهتر مدیریت کند تا خدای ناکرده بی نظمی بوجود نیامده و اداره جشن بدست عده ای دیگر نیافتد.
– اطلاعات، سواد کافی و مطالعه
داشتن اطلاعات مذهبی و سواد و مطالعه کافی میتواند نکاتی که از سوی مجری عنوان میشود را علمی تر و واقعی تر نشان دهد. در اینصورت است که مدح ائمه معصومین و روایتهای تاریخی واقعی و درست و در شان آن بزرگواران بیان خواهد شد. بالا رفتن اطلاعات عمومی باعث میشود تا مجری اعتماد بنفس پیدا کند، حرف برای گفتن داشته باشد در این صورت میتواند با سرعت گفتار مخاطب را جذب کند. بعضی مواقع سرعت اجرا را کند بعضی مواقع تند کند.
– ظاهر مجری
یک مجری مذهبی باید ظاهری موقر و متناسب داشته و از پوشیدن لباسهای سبک و جلف دوری کند. همچنین حرکات خود را در ظاهر کنترل کرده و از اعمال غیراخلاقی بدور باشد. اگر بخواهیم خودمانی تر بگوییم، همیشه باید با لباس مناسب اتو کشیده و رسمی با توجه به موضوع، مناسبت و محتوای جلسه داشته باشد.
– صدای مجری
صدای مجری در صورتی دلنشین خواهد بود که از انعطاف و تن مطلوبی برخوردار باشد. صدای ناهنجار و نامطلوب میهمانان را خسته ، تمرکز و توجه آنان را از اصل مجلس دور میکند.
– زبان بدن
زبان بدن که همان نوع حرکات و انعطاف در بدن و صورت مجری میباشد در کنار صدای خوب تاثیر بسزایی برای یک اجرای خوب خواهد شد. اگر خلاصه بگویم، حتی چطور میکروفن دست گرفتن هم اصول خودش را دارد. زمانی میبینیم مجری برنامه آمد به روی صحنه طوری می ایستد نگاه میکند و میکروفن دست میگیرد مخاطب متوجه میشود که مجری حرفه ای است. فاصله ی میکروفن با دهان – طرز ایستادن – لبخند زدن و جدی بودن – ارتباط با دست ها – حرکت گردن و…
– متعد بودن
هم از لحاظ زمان حظور، هم از نظر اجرا، همیشه مجری برنامه باید زودتر از بقیه اعضای گروه در محل اجرا مستقر باشد.
– بیان خوب
مهمترین مبنا برای برقراری ارتباط بین مجری و مخاطب میباشد. بیان خوب اصلی ترین شاخصه ی یک مجری است. او باید بتواند با استفاده از کلمات و جملات خوب و موثر مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد.
– مناسبتی گفتن
با توجه به ایام و تیپ مخاطب تشخیص بدهد چه چیزی بگوید. باید سخن را در جایی گفت که مخاطب هم پذیرا باشد. مجری باید خودش را جای مهمان بگذارد و همه ی جوانب کار و اجرا را در نظر بگیرد.
– طنز و فکاهی
باید بتواند بین اجراها از لطیفه های مجاز طوری که به اقلییتی و قومی بی احترامی نشود استفاده کند.
– مسابقه
دعوت از کودکان، نوجوانان و یا بزرگان با توجه به مهارت مجری و مسابقه های کلامی خوانندگی حرکتی و…
– مدیریت مجلس
باید لحظه به لحظه مجلس را مدیریت کند طبیعی است که در مراسم هر اتفاقی ممکن است بیفتد مجری باید با بیان خوب و لطیف خود مردم را به آرامش دعوت کند.
مجری گری در مراسم مذهبی
مجری گری شغل مورد علاقه ی خیلی از آدم ها است. اگر شخص مذهبی و در خانواده ی مذهبی رشد کرده باشد به مجری گری در برنامه ها و مراسم های مذهبی گرایش پیدا میکند و علاقه ی شخص این است که به واسطه ی اجرا در استیج های مختلف مانند: رادیو – سمینارها – تلویزیون و… دیده شود.
بعضی ها ذاتا خوب حرف میزنن و خوب ارتباط برقرار میکنند. اما این امر دلیل به تمرین نکردن و آموزش ندیدن نیست
مجری مراسم مذهبی و عروسی مذهبی باید چه مشخصاتی داشته باشد؟
1- سواد بالایی داشته باشد
مقاتل و تاریخ مذهبی و… را بداند. بروز باشد و جدیدترین اخبار را دنبال کند.
2- پژوهشگر باشد
در جستجوی مطلب و محتوا باشد.
3- ظاهر متناسب با برنامه ی مذهبی داشته باشد
اگر مرد هست حداقل محاسن را داشته باشد، لباس اسپرت نپوشد و موجه باشد و اگر خانم است چادر حفاظ او باشد.
4- چهره
منظور از چهره فقط زیبایی نیست بلکه جذاب بودن است. مثلاً بعضی از مجری ها چهره ی زیبایی ندارند اما چهره ی جذاب دارند و مخاطب پذیرا و شیفته آن چهره است.
5- تن صدای مجری
ترجیحا صدا اگر کمی بم تر باشد بهتر است. حجم صدا خوب باش و مجری توانایی این را داشته باشد با صدا بازی کند.
6- سن
سن زیاد و سن کم برای مجری برنامه مذهبی مناسب نیست و حرف گیرایی ندارد. اما سن میانه عالی و مورد اعتماد تر است.
7- اندام مناسب
زیاد چاق نباشد
8- ارتباط موثر
بتواند خوب ارتباط برقرار کند
سرای شادی با سالها تجربه و مدیریت عالی در اجرای جشنهای عروسی مذهبی این اطمینان را میدهد که یک شب بیادماندنی را با برگزاری عروسی مذهبی در زندگی داشته باشید. برای مشاهده تمامی خدمات عروسی ذهبی و اجرای های مذهبی به صفحه خدمات مراجعه کنید.