گروه موسیقی سنتی
گروه موسیقی با مدیریت و سرپرستی محمد چراغعلی به اجرای برنامه های زنده و مراسم های آئینی و جشن های ارگانی و شرکتی میپردازد.
سابقه ی گروه سنتی
گروه موسیقی محمد چراغعلی از سال ۱۳۹۰ به صورت رسمی شروع به کار کرد با اجراهای درخشان و مورد تایید اساتید در برنامه های مختلف تلویزیونی کارها و هنرهای خود را به نمایش گذاشتند.
ساز های مورد استفاده در گروه موسیقی سنتی
گروه موسیقی سنتی مجموعه سرای شادی با مدیریت و اجرای حرفه ای محمد چراغعلی سازهای دف، سنتور، ویالن، تمبک و … را در جشن ها بیشتر مورد استفاده قرار میدهد.
استاد محمد چراغعلی، خود از نوازندگان حرفه ای و متخصص در ساز نی هستن اما به دلیل آنکه ساز نی جنس صدای بسیار حزن انگیز و غمگینی دارد، به همین دلیل از سازهای دیگر جایگزین استفاده میکنند.
استفاده از گروه موسیقی سنتی در مراسم عروسی مذهبی بسیار رایج و پسندیده است، چرا که اکثر مدعوین مذهبی با رقص و موسیقی پاپ و رقص و حرکات مزون مشکل دارند، اما با اجرای مراسم موسیقی سنتی در مراسم عروسی، نه موسیقی پاپ و نه رقص و آوازی در کار است، به همین دلیل همه را راضی نگهمیدارد.
تصنیف های گروه موسیقی سنتی
بنا به شرایط زمانی و مکانی برای اجرای گروه موسیقی تصنیف و اشعار با هماهنگی اعضای گروه آماده میشود.
مثلا در اجراهای تلویزیون یا ارگانی اگر قرار است کاری بازخوانی شود فقط و فقط مجاز و سنگین و مورد تایید کارشناسان شبکه اجرا میگردد، ولی در برنامه های ارگانی که محیط طوری ایجاب میکند برنامه کمی شاد باشد و به همین دلیل میتوان از تصنیف های شاد و خاطره انگیز استفاده کرد.
تقاضای مخاطب از گروه موسیقی سنتی
معمولا مخاطب ها کارهای شاد را از گروه موسیقی مطالبه میکنند. مخاطب کارهایی را دوست دارد بشنود که با آنها خاطره دارند. اگر حفظ باشد با خواننده موسیقی سنتی زمزمه و همراهی میکنند و حتما دیدید که در کنسرت خواننده های معروف، خواننده شروع به بازخوانی اثری از خود میکند که همه حفظ هستن در اینجا خواننده هوش به خرج میدهد و خودش سکوت و مخاطب و مدعوین را دعوت به خواندن میکند این کار باعث میشود که کنسرت زیبا تر و خاطره انگیز تر شود.
اجراهای ارگانی و گروه موسیقی
در اجراهای ارگانی امکان دارد مناسبت های مختلفی وجود داشته باشد مثلا افتتاحیه یک شرکت، فروشگاه، یا سالروز تاسیس کارخانه و… که مناسبت فقط برای ارگان است در این شرایط دست خواننده و گروه بیشتر باز است. ولی اگر مناسبت ولادت اهل بیت علیه السلام باشد و یا در دیگر زمینه های مذهبی باشد باید با درایت و هوش خواننده و مدیر گروه، کارهای مرتبط انتخاب شودو خوب کار را جلو برد.
شرایط گروه موسیقی سنتی
از نظر اجرای زنده سیستم صوتی و کیفیت آن خیلی مهم است و از آن مهمتر صدابرداری تخصصی است که برای گروه موسیقی سنتی انجام میشود. مثلا تکرار و افکت کمتر سازهای زهی همینطور بم و اوج صدا نسبت به محیط که در فضای باز باشد یا بسته.
داشتن مانیتور برای اعضای گروه که صدای خودشان را بشنوند و بودن میکروفن و پایه میکروفن با کیفیت به تعداد اعضا گروه و برخی موارد از این قبیل بسیار در کیفیت کار تاثیر بسزایی دارند.
تک نوازی گروه موسیقی سنتی
اگر تایم برنامه طوری باشد که اعضای گروه بتوانند، مثلا دف تکنوازی کند باعث به وجد آمدن مهمان های برنامه میشود. در زمان تک نوازی اعضای گروه که به روی استیج هستن به احترام هنرمند نوازنده به او با محبت نگاه میکنند و بعضا به نشانه تایید و تشویق او سر تکان میدهند یا با مهمان ها برایش کف میزنند.
موسیقی زبان انتقال حرف دل مردم
در گذشته های دور موسیقی کلاسیک اختصاصی بود و به خانواده های بسیار ثروتمند و متمکن که توانایی پرداخت کردن مبالغ آن را داشتند تعلق میگرفت. ولی در روستاها، شهرستان ها و مناطق مختلف ایران موسیقی های محلی مربوط به آن مناطق اجرا میشد.
تغییر حکومت ها در آن زمان ها به رونق گرفتن موسیقی کمک میکرد و با شعر و ملودی انتقاد میکردند به وضعیت جامعه، به گونه ای موسیقی زبان انتقال حرف های دل ملت بود.
موسیقی مدرن از چه زمانی در ایران شکل گرفت؟
از زمان تاسیس رادیو در سال 1317 که رادیو در کشور ما تاسیس شد قدم به عرصه ی بزرگتری در موسیقی نهاده شد، چون قبل از آن موسیقی در ایران به صورت سینه به سینه و نسل به نسل بود. با تأسیس رادیو و هنرستان موسیقی و برگزاری کنسرت و مجله ی موسیقی به مدیریت روح الله خالقی تحولات زیادی بوجود آمد. البته در همه ی دوره ها ترانه ها و کارها ی ارائه شده دستخوش مسائل اقتصادی و سیاسی جامعه قرار میگرفت. استاد وزیری به موسیقی خدمت زیادی کرد و کلاس های آموزشی برای موسیقی ایرانی و غربی برگزار کرد.
اجرای گروه موسیقی در گذشته
در گذشته ها گروه موسیقی بسیار محدود بود، بطوری که یا تک نوازی اساتید بود یا گروه سه تا پنج شش نفره نهایتا صورت میگرفت.
سازبندی ها در گذشته
به تدریج کم کم موسیقی پاپ و تلفیقی وارد موسیقی ایران شد. از اشخاص معروف آن زمان در این سبک میتوان: ویگن – محمد نوری – گلنراقی ( مرا ببوس ) نام برد.
خواننده هایی مثل هایده – حمیرا – مهستی – گلپا – ایرج و... هم کمی تلفیقی خواندند.
آهنگسازی ها به این سمت و سو آمد واروژان، چشم آذر، بابک بیات و… اینطور آهنگ میساختند.
این سبک ها طرفداران زیادی پیدا کرد و خواننده هایی مانند ابی – داریوش – گوگوش – فروغی – فرهاد – یغمایی و… وارد عرصه شدند. بعد از انقلاب تغییرات گسترده ای در موسیقی بوجود آمد. تنها گروه شیدا به سرپرستی لطفی و اعضای شجریان – علیزاده – مشکاتیان – ناظری – موسیقی عارف بود.