خواننده سنتی
خواننده سنتی گروه سرای شادی، آقای محمد چراغعلی هستند. ایشان اول با کار نوازندگی شروع کردند و به تدریج به فن و تخصص خوانندگی رسیدند. در این مطلب قصد داریم شما عزیزان و همراهان همیشگی را با بهترین و پر طرفدارترین خواننده های سنتی در تاریخ موسیقی ایران آشنا کنیم:
بهترین و پر طرفدارترین خواننده های سنتی ایران
1- بانو الهه
جالب است بدانید که خیلی از آهنگسازان به دنبال این بودند که کارشان و اثرشان را فقط بانو الهه بخواند و از پر طرفدارترین خواننده های عصر خود بودند و کارها و اثر های بی نظیر از خود بجای گذاشتند. خیلی از آثار ناب موسیقی ایران را باید در کارهای بانو الهه کشف کنید.
نام او بهار غلامحسینی بود. از دوران کودکی به موسیقی و خوانندگی علاقه فراوانی داشت. سال هزار و سیصد و سیزده در شهر تهران به دنیا آمد ترانه ها و آثار بسیار زیادی از خود بجای گذاشت. اولین کاری که از او خیلی معروف شد ترانه ی پریچهر بود، که این کار در فیلم سینمایی مردی که رنج میبرد پخش شد و بسیار مورد استقبال فراوان مردم قرار گرفت. الهه یکی از شاگردان خوب استاد بنان بود. وی در سال هزار و سیصد و هشتاد و شش از دنیا رفت. روحش شاد یادش گرامی.
2- قمرالملوک وزیری
نامش قمر خانم سید حسین خان بسیار بسیار پر طرفدار و قدیمی در سال هزار و دویست و چهل و هشت به دنیا آمد. ایشان در دوره ی خودش بسیار مشهور شد. قمر اولین خواننده زنی بود که بدون حجاب بر روی صحنه رفت و برنامه اجرا کرد. اولین کنسرت قمر در گراند هتل به سال هزار و سیصد و سه برگزار شد. این خواننده در مرداد ماه سال هزار و سیصد و سی و هشت از دنیا رفت.
3-غلامحسین بنان
غلامحسین بنان از محبوب ترین و معروفترین خوانندگان تاریخ ایران است. سال هزار و دویست و نود در تهران به دنیا آمد. کار موسیقی را از سال هزار و سیصد و شش شروع کرد. خیلی از آثار استاد بنان هنوز هم که هنوزه منتشر نشده. استاد بنان در سال هزار و سیصد و شصت و چهار از دنیا رفت.
4- بانو دلکش
بانو دلکش در واقع عصمت باقرپور بابلی نام اصلی اوست. در کرج دفن شده است. لقب زن حنجره طلایی را به او دادن و آتش کاروان هنر لقب گرفت. در سال هزار و سیصد و سه در بابل به دنیا آمد. دلکش خواننده سنتی و محلی و پاپ ایرانی بود. مسلط به زبان مازندرانی بود و بسیاری از ترانه های مازندرانی را خواند. در شهریورماه سال هزار و سیصد و هشتاد و سه در شهر تهران از دنیا رفت.
5- مرضیه
خدیجه اشرف السادات مرتضایی نام اصلی اوست. بسیار پر طرفدار و محبوب بود. سال هزار و سیصد و سه در شهر تهران به دنیا آمد. فعالیت هنری خود را از سال هزار و سیصد و بیست و یک شروع کرد. شاگردی استاد اسماعیل مهرتاش را کرد و در پاریس سال هزار و سیصد و هشتاد و نه از دنیا رفت.
6- محمد رضا شجریان
محمد رضا شجریان اسطوره ی تکرار نشدنی تاریخ موسیقی ایران است. سال هزار و سیصد و نوزده به دنیا آمد. شجریان قبل از انقلاب هم فعالیت هنری زیادی داشت از سال هزار و سیصد و چهل و شش فعالیت هنری خود را آغاز کرد. نام شجریان با خسرو آواز ایران است. شاگردان بسیاری تربیت کرد مثل سینا سرلک، ایرج بسطامی، حسام الدین سراج و…. خیلی از اساتید آواز، شاگردی از شاگردان استاد شجریان بودند.
7- ایرج بسطامی
ایرج بسطامی یکی از بهترین شاگردان استاد شجریان است روحش شاد یادش گرامی. سال هزار و سیصد و سی و شش در شهر بم کرمان به دنیا آمد. صدای بسیار زیبا داشت و متاسفانه در حادثه ی زلزله ی بم در سال هزار و سیصد و هشتاد و دو در سن چهل و شش سالگی درگذشت.
8- شهرام ناظری
او در اشعاری که میخواند از مولانا خیلی استفاده میکرده. سال هزار و سیصد و بیست و هشت به دنیا آمد و سال هزار و سیصد و پنجاه و چهار فعالیت هنری خود را آغاز کرد اصالتا کرمانشاهی است. فعالیت بسیاری با گروه موسیقی کامکارها برگزار کرد با زبان کردی.
9-علیرضا افتخاری
استاد علیرضا افتخاری در سال هزار و سیصد و سی و هفت در اصفهان به دنیا آمد، آلبوم نیلوفرانه ی او بیشترین فروش در طول تاریخ موسیقی ایران را دارد. او را مرد هزار چهره ی موسیقی ایران لقب دادند و از سال پنجاه و هفت فعالیت هنری خود را آغاز کرد. در حوزه ی سنتی پاپ تلفیقی فولکلور فعالیت میکند.
10- صدیق تعریف
سال هزار و سیصد و سی و پنج در سنندج به دنیا آمد فعالیت هنری خود را از سال هزار و سیصد و شصت و سه با آلبوم به یاد طاهر زاده شروع کرد.
11- حسام الدین سراج:
از بهترین خواننده های سنتی است که جزو خوانندگان نوازنده بحساب می آید سنتور و سه تار را به صورت عالی می نوازد سال هزار و سیصد و سی و هفت در اصفهان به دنیا آمد از سال پنجاه و هفت بصورت جدی وارد عرصه موسیقی و خوانندگی شد.
12- اکبر گلپایگانی
سال هزار و سیصد و دوازده به دنیا آمد از سال هزار و سیصد و سی و پنج فعالیت هنری خود را آغاز کرد متأسفانه بعد از انقلاب فعالیت هنری متوقف شد.
13- حسین خواجه امیری
نام هنری او ایرج است. در سال هزار و سیصد و یازده به دنیا آمد در خالد آباد اصفهان از سال هزار و سیصد و سی و پنج فعالیت هنری خود را آغاز کرد صاحب سبک است و پهلوان آواز لقب دارد.
14- همایون شجریان
فرزند خلف آواز است. سال هزار و سیصد و پنجاه و چهار به دنیا آمد در تهران در سال شصت وارد عرصه هنر شد از نوازندگان عالی تمبک و کمانچه است.
15- سالار عقیلی
متولد سال هزار و سیصد و پنجاه و شش در شهر تهران است بهترین شاگرد استاد صدیق تعریف است. او با نوازندگی شروع کرد اولین خواننده ای است که حنجره ی خود را بیمه کرده است.
16- علی زند وکیلی
متولد سال هزار و سیصد و شصت و پنج از شیراز است. از سال هفتاد و هفت فعالیت هنری خود را آغاز کرد و به گفته ی خودش کریم خان زند جد او است.
17- محمد معتمدی
متولد سال هزار و سیصد و پنجاه و هفت از شهر کاشان است. اولین آلبوم او در سال هزار و سیصد و هشتاد و پنج به نام بودن و سرودن منتشر شد.
18- علیرضا قربانی
در سال هزار و سیصد و پنجاه در شهر تهران به دنیا آمد. از سال هزار و سیصد و شصت و سه وارد عرصه هنر شد. در سال هزار و سیصد و نود و هشت آلبوم مشترک با همایون شجریان افسانه چشمهایت را منتشر کرد.
امیدواریم این مطالب سایت سرای شادی مورد پسند شما قرار گرفته باشد.